POLYMEREN UIT CO2

PERSBERICHT

Amsterdam, 3 juli 2020 – Photanol BV en RENOLIT SE vormen een strategisch partnerschap om polymeren te ontwikkelen door gebruik te maken van uit de lucht geabsorbeerd CO2. Dit gebeurt in een direct, volledig circulair en CO2-neutraal conversieproces zonder gebruik van (fossiele) olie en gas. Als zodanig is dit innovatieve proces een optimale oplossing om bij te dragen aan het verminderen van de opwarming van de aarde, terwijl het nieuwe hoogwaardige polymeren oplevert. Het op cyanobacteriën gebaseerde proces gebruikt licht en CO2 als grondstof en produceert zogenaamde monomeren (bouwstenen voor polymeren) door middel van fotosynthese; bij dit proces komt verder alleen zuurstof vrij.

Thomas Sampers, bestuurslid en algemeen directeur van RENOLIT: “Deze samenwerking levert een lange reeks voordelen op voor onze klanten en patiënten in de gezondheidszorg, waaronder het gebruik van volledig duurzame grondstoffen, een betere kwaliteit van de met deze polymeren gemaakte medische apparatuur ten gevolge van de zeer hogere zuiverheid van de polymeren en een stabiele bevoorradingsketen. Bovendien zal Photanol niet alleen monomeren ontwikkelen en produceren voor de behoeften van RENOLIT Healthcare, maar ook voor andere toepassingen van onze groep. ”

Veronique de Bruijn, CEO van Photanol: “We zijn verheugd om een ervaren partner aan onze zijde te hebben voor de ontwikkeling van circulaire polymeren die een enorme wereldwijde impact zullen hebben. Door samen te werken met RENOLIT kunnen we deze fascinerende technologie tegen concurrerende kosten naar vele markten brengen en tegelijkertijd voor de planeet zorgen ”.

De bedrijven:

De RENOLIT Group is wereldwijd actief en specialist op het gebied van de productie voor hoogwaardige op polymeren gebaseerde films- en sheets en andere op polymeren gebaseerde oplossingen. Met meer dan dertig productielocaties en verkoopeenheden in twintig landen en met een jaarlijkse omzet van meer dan 1,0 miljard euro in het boekjaar 2019, is het bedrijf met hoofdkantoor in Worms – ongeveer 70 km ten zuiden van Frankfurt-am-Main – een van ‘s werelds toonaangevende fabrikanten van polymeerproducten. Meer dan 4.800 medewerkers blijven met behulp van de kennis en expertise die in de afgelopen 70 jaar ondernemen zijn opgedaan, verder ontwikkelen.

www.renolit.comTwitterFacebookLinkedIn

Photanol ontwikkelt en produceert circulaire koolstof gebaseerde chemicaliën. De gepatenteerde technologie van Photanol maakt gebruik van CO2 en cyanobacteriën voor hun duurzame productieplatform voor chemicaliën en biedt een nieuwe generatie schone chemicaliën. De unieke technologie vermindert de impact van de chemische industrie op de opwarming van de aarde door CO2 als grondstof te gebruiken in plaats van fossiele bronnen. In vergelijking met traditionele bio-based technologieën vermindert de gekozen route ook drastisch de behoefte aan land en water. Als zodanig kan Photanol chemicaliën produceren op een biologische, duurzame en kosteneffectieve manier, terwijl de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer wordt verminderd.

www.photanol.comFacebookLinkedInInstagram

 

Contact Photanol:

Veronique de Bruijn, CEO

T: +31 6 19047030

E: veronique.debruijn@photanol.com

Photanol BV

Matrix V, 406 Science Park

1098XH Amsterdam

Nederland