04 september 2018

Oefenweb.nl overgenomen door Prowise

Grootste Nederlandse onderwijsvernieuwers bundelen krachten

Budel – Prowise B.V. maakt bekend dat het Oefenweb, aanbieder van adaptieve onderwijssoftware, overneemt. Met de bundeling van educatieve hard- en software-expertise versterkt Prowise haar producten en diensten voor alle scholen in het basis- en voortgezet onderwijs wereldwijd.

Prowise-oprichters Erik Neeskens en Michael Ahrens zijn blij met de aanwas van het deskundig Oefenwebteam en het reeds bewezen succesvolle onderwijspakket. “We maken in één klap grote slagen in onderwijsland. Het onlangs gelanceerde Prowise GO groeit met de integratie van Oefenweb direct door naar een unieke positie wereldwijd“, aldus Neeskens. “De combinatie van een leerling management systeem, adaptieve leersoftware, Prowise Presenter-software, mobile device management, IT-ontzorging en de hardware-oplossingen zoals touchscreens en Chromebooks geven internationale slagkracht. Rekentuin, Taalzee en Words&Birds van Oefenweb blijven als autonome producten beschikbaar, maar als onderdeel van de totaaloplossing Prowise GO wordt het nog aantrekkelijker voor scholen”, vult Ahrens aan.

Oefenweb voor onderwijs op maat

Oefenweb is ontstaan aan de Universiteit van Amsterdam vanuit de overtuiging dat leren slimmer en leuker kan. Op basis van wetenschappelijk onderzoek naar hoe kinderen leren, ontwikkelen zij het ideale leerprogramma met eerlijke kansen voor elk kind. Oefenweb-oprichters Marthe Straatemeier en Han van der Maas zijn enthousiast. “Niet alleen voor het Oefenwebteam, maar ook voor gebruikers is het fantastisch nieuws dat we deel gaan uitmaken van een vooruitstrevend bedrijf als Prowise. Dankzij de samenwerking kunnen we onze adaptieve software nog geavanceerder maken; breder inzetten en verder ontwikkelen. Prowise helpt ons als wereldspeler (180 medewerkers) eerder onze missie te realiseren om elk kind en leerkracht op maat te bedienen. Zo bundelen we onze krachten om samen te werken aan beter onderwijs”, aldus Straatemeier. UvA Ventures Holding directeur Peter Krijnsen: “Dit is een mooie stap in de ontwikkeling van Oefenweb om samen met Prowise de kennis, die haar oorsprong heeft aan de Universiteit van Amsterdam, ook internationaal verder te verspreiden.”

Roots in het onderwijs

Zowel Prowise als Oefenweb zijn ontstaan in 2009 vanuit dezelfde onderwijsfilosofie en vullen elkaar goed aan. Bij beide partijen komen ideeën tot stand door de juiste match van onderwijsontwikkelaars en innovators. Sinds de oprichting investeert Prowise in digitale leeroplossingen die stimuleren om kennis te delen. Michael Ahrens, directeur Prowise: “Een derde van onze mensen is afkomstig uit het onderwijs. Daarom sluiten we goed aan bij wat docenten en leerlingen verwachten van nieuwe digitale leeroplossingen.”

Over Prowise

Prowise is een toonaangevend Nederlands bedrijf dat investeert in innovatie, kwaliteit en betrouwbaarheid op het gebied van digitale leeroplossingen. Door gebruik te maken van zelf ontwikkelde touchscreens, tablets en gebruiksvriendelijke software maakt Prowise leren toegankelijker, effectiever en leuker. In 2017 won Prowise de gouden FD Gazellen Award (regio Zuid in de categorie grote bedrijven) als één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Het negen jaar jonge bedrijf uit Budel boekte een gemiddelde omzetstijging van 151 procent over de laatste drie jaar. Inmiddels maken meer dan 20.000 scholen, 275.000 leerkrachten en honderden bedrijven in meer dan vijftien landen gebruik van de oplossingen van Prowise.

Over Oefenweb

Het verhaal van Oefenweb start in 2007 met Rekentuin, dat werd ontwikkeld vanuit een promotieonderzoek naar hoe kinderen leren. Rekentuin is het eerste online oefenprogramma dat zich automatisch aanpast aan het niveau van het kind. In 2009 wordt Oefenweb opgericht door UvA Ventures Holding, Marthe Straatemeier en Han van der Maas met als doel Rekentuin verder te ontwikkelen en op de markt te brengen. Inmiddels werken meer dan 2000 scholen met de adaptieve oefenprogramma’s Rekentuin, Taalzee en Words&Birds. Samen met de partners, de Universiteit van Amsterdam (UvA) en Cito, optimaliseert Oefenweb voortdurend de adaptieve werking. Prowise neemt 100% van de aandelen over van UvA Ventures Holding, Cito en Professor Han van der Maas. Van der Maas zal als oprichter betrokken blijven bij Oefenweb.