06 augustus 2019

Equinix verhoogt investering in Startup Village

Amsterdam, 9 juli 2019 – Equinix verlengt het sponsorcontract met het Amsterdamse Startup Village tot 2025. Deze broedplaats van meer dan zestig innovatieve startups ligt vlak naast Internet Business Exchange (IBX) locaties van Equinix: datacenters AM3 en AM4.

Equinix was een van de eerste sponsoren van Startup Village in 2017. Het nieuwe contract zorgt ervoor dat Equinix en Startup Village de krachten gaan bundelen met gezamenlijke marketingactiviteiten voor startups en gerelateerde doelgroepen. Een van de onderdelen daarvan is de organisatie van een award voor startups. Ook zal Equinix verschillende evenementen gaan organiseren bij Startup Village.

“Amsterdam Science Park is de locatie waar 25 jaar geleden de eerste e-mail werd verstuurd”, aldus Michiel Eielts, Managing Director Benelux van Equinix. “Nu is Amsterdam nog steeds een belangrijke interconnectie-locatie voor Equinix. Directe data-uitwisseling tussen organisaties wordt een steeds belangrijkere voorwaarde voor organisaties om te kunnen innoveren. De innovatieve mindset van 25 jaar geleden is op deze plek in Amsterdam nog steeds aanwezig en daarom zijn we er trots op om een initiatief als Startup Village mede mogelijk te maken.’

Uit de jaarlijkse Global Interconnection Index van Equinix blijkt dat het inzetten van interconnectie in Amsterdam jaarlijks met 57% groeit, wat aanzienlijk hoger is dan het internationale gemiddelde van 48%. Michiel Eielts: “Over de hele linie zien we dat Amsterdam een belangrijke innovatiehub is. Deze regio biedt internationaal gezien een ideaal klimaat voor innovatie en groei, met een uitstekende digitale infrastructuur, de aanwezigheid van veel kennis en skills op het gebied van technologie. Dit bloeiende bedrijfsklimaat zorgt ervoor dat veel bedrijven hun hoofdkantoor hier vestigen.”

Erik Boer, Directeur bij Startup Village: “Startup Village op Amsterdam Science Park is een snelgroeiende, coole en dynamische hub voor innovators, startups, studenten, academici en bedrijven. Het ligt vlak naast de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica en is een unieke verzamelplek voor technologische startups en innovatie. Equinix is al sinds dag één onze voornaamste partner en we zijn verheugd dat we deze samenwerking kunnen intensiveren en met vijf jaar verlengen.”

Onderdelen van de samenwerking zijn onder meer:

  • Equinix en Startup Village gaan samen een startup award in het leven roepen. In 2017 organiseerden de twee samen al een competitie onder de naam Shark Tank; de winnaar, security-startup Storro, kreeg gratis ondersteuning vanuit een IBX-datacenter van Equinix en won een trip naar Silicon Valley.
  • Equinix gaat verschillende evenementen organiseren in Startup Village, waaronder een roundtable voor CIO’s over artificial intelligence. Hiermee wil Equinix de kennisdeling stimuleren tussen haar klanten en innovatieve startups.

“Succesvolle startups zijn de toekomst van onze digitale economie”, aldus Michiel Eielts. “Ze zijn niet alleen flexibel, maar kunnen ook snel opschalen en daardoor maximaal gebruikmaken van de digitale infrastructuur. Door deze samenwerking kunnen jonge ondernemers al in een vroeg stadium interconnectie inzetten in hun digitale strategie. Dat zorgt er op langere termijn voor dat ze sneller kunnen innoveren en een concurrentievoordeel kunnen behalen op het gebied van performance en time-to-market.”