14 februari 2023

ACE benoemt Oscar Kneppers als nieuwe directeur

Het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE) is verheugd aan te kondigen dat Oscar Kneppers met ingang van maart 2023 is benoemd tot directeur. Oscar Kneppers is een succesvol serial entrepreneur, tech-investeerder en gevierd internet uitgever. ACE is de academische startup incubator van de kennisinstellingen in Amsterdam.

Oscar Kneppers (1966) begon in 1991 bij de Amerikaanse tech-uitgever IDG waar hij in Nederland MacWorld leidde, het eerste Nederlandse internet magazine ‘Net Magazine’ (1994) oprichtte en het online tech channel Webwereld (1995) lanceerde.

Cross-media & innovatie

In 1998 richtte Oscar zijn eerste bedrijf op: Emerce, een magazine, website en evenementen over e-business, digital marketing en technologie. Emerce wordt nog steeds beschouwd als het meest prominente internet- en e-commerce merk van Nederland. In 2005 lanceerde Oscar Bright, een cross-media titel voor digital lifestyle, creative design en innovatieve technologie.

Startups sinds 2010

Vervolgens startte Oscar in 2010 Rockstart dat startups helpt door ze ‘early-stage’ te begeleiden met funding en ze te koppelen aan mentoren en investeerders. Rockstart is actief in Amsterdam, Kopenhagen en Bogota en omvat een familie van meer dan 300 technologiebedrijven uit meer dan 60 landen.

Oscar is tevens toezichthouder bij de Dutch Design Foundation en lid van de werkveldcommissie bij Fontys Hogeschool Journalistiek. Oscar Kneppers is getrouwd, heeft 2 kinderen en woont in Amsterdam. Over zijn nieuwe rol bij ACE zegt Oscar: “Ik wil me na 25 jaar ondernemerschap meer inzetten voor de publieke zaak in mijn geliefde wereldstad Amsterdam, waar onze kinderen zijn geboren en volwassen zijn geworden. Ik put uit een rijk netwerk en relevante kennis en ervaring om volgende generaties academische ondernemers te helpen hun ideeën voor werkelijk baanbrekende ontwikkelingen om te zetten in bestendige ondernemingen waar Nederland trots op kan zijn.”

Bestuurder Bart van Leijen van VU Holding, namens de aandeelhouders: “We zijn ontzettend blij met Oscar als nieuwe directeur van ACE Incubator BV. We hebben hem leren kennen als een ervaren, inspirerende en maatschappelijk betrokken ondernemer. Hij heeft een groot hart voor Amsterdam en zit vol ideeën over hoe we vanuit de kennisinstellingen het valorisatie landschap verder kunnen versterken. ACE Incubator BV wordt hierin, met Oscar aan het roer, een stuwende en verbindende kracht. We wensen Oscar alle succes toe en zien uit naar de samenwerking.”